Министерството на енергетиката иска 4 нови ядрени реактора: За 7-8 месеца

...
Министерството на енергетиката иска 4 нови ядрени реактора: За 7-8 месеца
Коментари Харесай

Енергийният министър: Имаме нужда от 4 нови ядрени реактора

Министерството на енергетиката желае 4 нови нуклеарни реактора: 

За 7-8 месеца министърът на енергетиката преобърнал картината в поверения му бранш и енергийната сигурност е обезпечена. Цената на газа варира, тъй като е вързана към борсовия пазар. Общата инфлация подвига цените и в енергетиката. Това изясни пред министърът на енергетиката Росен Христов.

Прави се всичко допустимо цените на енергоизточниците у нас да са на търпими цени. Стабилизирани са и нуклеарните доставки за АЕЦ Козлодуй, сподели той.

Цяла Европа и Съединени американски щати ни поздравили за газовото съглашение с Турция. Чирен е цялостен на над 70%, стана ясно от думите му.

Стартирано е и разширението на газохранилището, което е стратегически план за страната. В момента работим да стабилизираме целия район, разясни Росен Христов.

Днес 6 блок влиза в работен режим, стана ясно от думите му. Парогенераторът обаче се нуждае от по-мащабна рехабилитация, съобщи той.

Има воля за нуклеарни мощности, посочи той като изрази позицията, че енергетиката не би трябвало да се политизира. Няма никакъв риск с нуклеарната енергетика, акцентира министърът. Затова МЕ предлага 4 нови реактора в България. Затова и се прави разбор по какъв начин и по каква технология да стане това и какъв брой ще коства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР